Subsidie pelletkachel

Vanaf 1 januari 2016 ontvangt u subsidie op uw pelletkachel. Deze regeling loopt tot en met 31 december 2019. De Nederlandse overheid stimuleert particulier en bedrijven met een tegemoetkoming wanneer een pelletkachel aan wordt geschaft. Het gebruik van een pelletkachel draagt namelijk bij aan een besparing van energie en een terugdringing van CO2-uitstoot. Een pelletkachel heeft een veel hoger rendement dan een traditionele houtkachel of open haard. Fabrikanten claimen in de regel een rendement van 80-97%.

De overheid ondersteund u daarom financieel. De subsidie kunt u aanvragen vanaf 4 januari 2016. De hoogte van de subsidie hangt af van het soort pelletkachel dat u gebruikt. In totaal wordt 70 miljoen euro beschikbaar gesteld voor deze subsidie. Op 14 maart 2016 zijn er 2450 aanvragen ingediend, met een geschatte subsidieclaim van 7 miljoen euro.

Omdat de pelletkachel op de Energielijst staat, komt deze in aanmerking voor subsidie. Bij ons vindt u de beste pelletkachels tegen zeer scherpe prijzen. Omdat u nu ook gebruik kunt maken van deze subsidie, bent u nog voordeliger uit bij Kachels Enzo.

De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie. Voor een pelletkachel krijgt u €50 per kW vermogen van de pelletkachel, met een minimum van € 500. Let op: de overheid heeft een selectie gemaakt welke pelletkachels in aanmerking komen voor een subsidie.